• Een roller met heerlijke olietjes speciaal voor mensen die te maken hebben met (werk)stress. Zie de pagina: Roller special!

HET GEBRUIK VAN ESSENTIËLE OLIËN

Je kunt de olie op verschillende manieren gebruiken. Vernevelen is de basis om de geuren te laten vrijkomen en hun werking te laten doen. Je kunt daarvoor een diffuser gebruiken. Via ons reukorgaan geven ze signalen af aan het limbische systeem.

Essentiële oliën kunnen ook worden opgenomen via de huid. Soms worden essentiële oliën inwendig gebruikt. 

AROMATISCH GEBRUIK

Via inademing/inhalatie. 

Voordelen van aromatisch gebruik:

  •  Opent de luchtwegen;
  •  heeft een positieve invloed op je stemming, bijvoorbeeld bij angst, boosheid of onrust;
  • uitstekend in te zetten bij kinderen. Een diffuser kan veilig in een kinderkamer neergezet worden en kan ondersteunen bij bijvoorbeeld verkoudheid maar ook bij enge dromen of slaapproblemen.

 

OP DE HUID – UITWENDIG

De olie kan direct (soms verdund met gefractioneerde kokosolie of bijvoorbeeld amandelolie) aangebracht worden op de huid. Door de natuurlijke samenstelling zijn dōTERRA essentiële oliën veilig voor de huid. Als je essentiële olie plaatselijk op de huid aanbrengt ervaar je vrijwel direct de voordelen hiervan. Vanwege hun herstellende, kalmerende en desinfecterende eigenschappen worden essentiële oliën ook veel gebruikt bij massage- en schoonheidsbehandelingen.

 

VIA INNAME – INWENDIG

Essentiële oliën kun je ook als voedingssupplementen gebruiken om zo je gezondheid te ondersteunen. Inwendig gebruik van essentiële oliën is specifiek voor dōTERRA oliën!

Niet alle essentiële oliën zijn geschikt voor inwendig gebruik. Controleer altijd het etiket voordat je een essentiële olie inneemt!